X

El GOB sol·licita la retirada del beach club de s’Oratori de Portals Nous

Al·lega que la concessió atorgada al Bisbat de Mallorca ha quedat extingida i afegeix que la societat que explota el negoci no és titular del permís

07/07/2020

El GOB sol·licita la retirada del beach club de s’Oratori de Portals Nous

El GOB ha presentat davant la Demarcació de Costes un escrit sol·licitant el tancament i la retirada del quiosc-bar de la zona la platja de s’Oratori de Portals Nous que actua com un “beach club” de platja.

L’any 1966 es va atorgar al Bisbat de Mallorca una concessió per a ocupar aquesta zona amb un bar i embarcador. La concessió fou modificada al 1979 i, fins a dia d’avui, no consta que s’hagi publicat al BOE cap pròrroga. Per tant, el GOB considera que la concessió hauria quedat extingida per venciment de termini concessionat al juliol de 2018, tal com disposa el Reglament General de Costes.

L’entitat ecologista també diu que l’empresa que explota la concessió que es va atorgar al Bisbat de Mallorca és la societat Roxybeach SL, que disposa de l’autorització per a la instal·lació i explotació de serveis de temporada fins a l’any 2021 segons el visor d’instal·lacions de temporada de la Direcció General de Territori. Segons el GOB, en cas que la concessió estigui vigent, el fet de ser explotada per una altra persona física o jurídica distinta del concessionari seria motiu de caducitat i extinció de la concessió.  En aquest sentit, creuen que el Bisbat hauria cedit o llogat la concessió a una empresa a canvi d’una prestació econòmica. Per això, també demanen, en el cas que les concessions estiguin vigents, que se tramiti expedient de caducitat per ser explotada per un titular diferent al concessionari.

07/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris