X

Ajornen projectes de l’ITS a Mallorca per valor de 30,5 milions per mor de la crisi sanitària

Entre ells, la perllongació del metro fins al Parc Bit o el centre d'interpretació al Parc Natural Es Trenc Salobrar

10/07/2020

Ajornen projectes de l’ITS a Mallorca per valor de 30,5 milions per mor de la crisi sanitària

El Govern ha modificat els projectes finançats amb l’Impost de Turisme Sostenible per al 2020-2021 a Mallorca per mor de la crisi econòmica derivada de la Covid-19. Aquests tindran un pressupost de 123,5 milions, de manera que quedarien aparcats altres projectes que estaven previstos, que tenen un valor de 30,5 milions i que es preveu que es reprenguin quan la situació econòmica i social s’hagi estabilitzat.

El conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Marc Pons, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el batle de Palma, José Hila; i el president de la FELIB, Antoni Salas, han explicat aquest divendres quins projectes es duran a terme en aquest període. Segons han dit, els eixos a l’hora de prioritzar són: habitatge, aigua, cultura, educació i medi ambient.

“Tots els projectes que teníem previst finançar amb els fons de l’ITS són importants per a les nostres Illes”, ha dit Pons, “però la excepcionalitat del context actual ens obliga a esglaonar la seva execució“.

Els projectes que s’executaran i els que es posposen

Entre els que es mantenen, hi ha projectes com el centre d’interpretació de la Serra de Tramuntana a Raixa, la reforma de Ses Porqueres de Galatzó; la rehabilitació de les Torres del Temple, dels camins del bosc de Bellver i del velòdrom, tots ells a Palma; promocions d’HPO a Palma, Inca, Calvià, Son Servera, Vilafranca i Manacor; el de conducció de Maria de la Salut a Petra, i l’ampliació i millora del tractament de la nova EDAR a Inca; el Centre d’investigació i documentació del patrimoni arqueològic de Son Fornés, i el projecte de restauració del patrimoni històric i cultural del Castell de Cabrera; la creació del Centre d’FP per a l’ocupació nàutica i la de reforma de l’Alberg de la Victòria (Alcúdia).

D’altra banda, es posposen l’ampliació del metro fins al Parc Bit o el centre d’interpretació al Parc Natural Es Trenc Salobrar, entre d’altres. Antoni Salas, en aquest sentit, ha manifestat “la comprensió” dels batles però ha manifestat que la Felib i els ajuntaments “confien en el compromís del Govern que aquests projectes no es descarten ni s’aturen sinó que s’ajornen”.

10/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris