X

País Basc i Galícia van a les urnes lluitant el coronavirus

La participació a Galícia ha pujat 4 punts rei al País Basc ha baixat gairebé 1,3 punts

12/07/2020

País Basc i Galícia van a les urnes lluitant el coronavirus

Intentant no rompre les mesures de distanciament social, estan votant avui a Galícia i al País Basc. No ha faltat el gel hidroalcohòlic per desinfectar-se les mans i la gran majoria dels votants ja duen preparat de casa el sobre amb la papereta.

El president de la Xunta de Galícia, Aberto Nuñez Feijoo, i el lehendakari, Íñigo Urkullu, es jugen avui poder seguir al capdavant del Govern les seves respectives comunitats autònomes. De la mateixa manera que la resta dels candidats, tots dos líders han coincidit a demanar als ciutadans que exerceixin el seu dret a votar davant una situació de crisi sanitària i econòmica, que fa, han dit, que es requereixi més que mai la participació en aquests comicis.

Segons dada del migdia, la participació a Galícia ha pujat 4 punts respecte de les eleccions de 2016. Contràriament, al País Basc ha baixat gairebé 1,3 punts.

Són unes eleccions en plena lluita contra el més d’un centenar de brots nous de la Covid-19 que hi ha actius arreu d’Espanya. Centenars de ciutadans infectats no han pogut anar a votar als centres electorals, on s’han aplicat protocols de seguretat per evitar contagis entre la població. S’han col·locat elements per separar els citudans mentre fan coa per dipositar el vot.

En el cas de Galícia, el brot a A Mariña comptabilitza avui 185 casos, un menys que ahir. Al País Basc, el brot que més preocupa és a Ordizia, Guipúscoa, que supera els 70 positius a hores d’ara.

12/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris