X

El Consell de la Joventut demana no responsabilitzar els joves dels rebrots de la Covid-19

L'entitat considera el col·lectiu com un dels més vulnerables i alerta que els joves seran dels que més patiran la crisi

19/07/2020

El Consell de la Joventut demana no responsabilitzar els joves dels rebrots de la Covid-19

El Consell de la Joventut de les Balears demana no responsabilitzar els joves dels possibles nous brots de la Covid-19. Asseguren que hi ha comportaments irresponsables a totes les franges d’edat i fan una crida a la prudència. Consideren el jovent com un dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia. La pròpia OCDE alerta que el virus amenaça la feina de la pròxima generació.

Els joves alcen la veu: creuen que culpar-los de l’expansió de la Covid-19 estigmatitza un dels col·lectius que més patirà la crisi. És el missatge que llança el Consell de la Joventut de les Balears. L’entitat alerta del perill d’associar els joves amb els nous brots.

Posen el focus en el paper dels joves durant la pandèmia, sigui com a voluntaris o implicant-se en iniciatives comunitàries. Alerten que el jovent ja és un dels col·lectius més afectats per la crisi.

L’emancipació i la feina digna són dos dels reptes que afronten els joves. Dues cicatrius que s’agreugen amb la pandèmia.

L’Organització Internacional del Treball alerta que a Espanya es corr el risc que l’atur juvenil esdevengui un problema estructural. Els experts reclamen polítiques actives d’ocupació específiques per la joventut.

19/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris