X

Les víctimes econòmiques de la Covid-19: un centenar d’establiments tancats i una allau de deutes pels altres

"Dos mesos després del confinament ens trobem sense ingressos i acumulant factures"

09/08/2020

Les víctimes econòmiques de la Covid-19: un centenar d’establiments tancats i una allau de deutes pels altres

La crisi de la covid-19 ha tocat de ple el comerç local. A Palma, un centenar de petits establiments no han pogut reobrir després del confinament. Però per als que han aixecat la persiana, les perspectives tampoc no són bones. És el cas d’alguns locals culturals que tanquen portes davant l’allau de deutes i la baixa activitat.

La història del Parabellum començà fa vuit anys, quan en Javier va quedar sense feina. “Sempre hem tingut afició als jocs de taula i, quan em vaig quedar sense feina, vàrem decidir llançar-nos a la piscina”, explica. Ara el projecte, fill d’una altra crisi, no pot aguantar el cop de la Covid-19. Aquest diumenge tanquen portes. “Treballem a un ritme un 30% inferior al que teníem abans i ja no podem afrontar tots els pagaments”, lamenta Javier. Se’n va així una senya d’identitat al barri. Un adeu que deixa òrfena la clientela. “És una llàstima, és un buit que queda”, expressen els clients.

Com buit està el bar de na Magdalena. El Cafè A Tres Bandas, un epicentre cultural de Ciutat, també abaixa la persiana temporalment. El gener varen fer una inversió per ampliar la cuina i la carta del local. “Dos mesos després del confinament ens trobem sense ingressos i acumulant factures“, detalla Cantalapiedra, qui avança que el negoci baixa la barrera temporalment per evitar tancar “per sempre. Diuen que no és un adeu sinó un fins aviat i agraeixen tot l’afecte que estan reben per part de la clientela.

Són històries que la covid-19 deixa en suspens.

09/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris