X

Els GEAS localitzen el cos de Fernando Garfella

Segons ha informat l'institut armat, ara hauran d'extreure el cos i traslladar-lo a la costa

11/08/2020

Els GEAS localitzen el cos de Fernando Garfella

Agents del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil han trobat aquesta tarda el cos del bussejador i documentalista Fernando Garfella a prop de Cala Estellencs. Segons ha informat l’institut armat, ara hauran d’extreure el cos i traslladar-lo a la costa.

Els especialistes van estar treballant ahir durant tot el dia fins que les condicions de llum van impedir continuar, passades les 19.00 hores. Aquest dimarts al matí s’ha reprès l’operatiu, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil. La recerca s’ha realitzat a sis milles de la costa i es creu que el cos del submarinista es troba a uns 80 metres de profunditat.

El dilluns al migdia arribaven des de la Península reforços dels GEAS per ajudar en el rescat.

Fernando Garfella era un conegut documentalista submarí. Va sofrir un contratemps aquest diumenge quan estava sota l’aigua i un company va intentar auxiliar-lo, sense aconseguir-ho. Aquest company va resultar accidentat mentre practicava la maniobra per a la descompressió. Ell continua ingressat a la clínica Juaneda amb pronòstic reservat, i ha rebut tractament en una cambra hiperbàrica, segons han informat des del centre.

El fundador de Proactiva Open Arms, Óscar Camps, ha anunciat que una llanxa de rescat de l’ONG portarà el nom del submarinista mort.


Els GEAS treballen per recuperar el cos de Fernando Garfella a Sant Elm
Mor durant una immersió Fernando Garfella, submarinista professional i activista compromès

11/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris