X

Desallotjats els 60 usuaris de la Llar d’ancians de Calvià per un incendi

El Govern i l'IMAS reubicaran els usuaris a diferents centres perquè l'edifici ha quedat inhabilitat

21/08/2020

Desallotjats els 60 usuaris de la Llar d’ancians de Calvià per un incendi

Llar d'ancians de Calvià (Josep Salmeron)

El Servei d’Emergències ha hagut d’activar l’evaquació aquest divendres dels 60 usuaris de la Llar d’ancians de Calvià després d’encendre’s el quadre elèctric de l’edifici. Devers les 16.30 hores d’aquest divendres, s’ha calat foc el quadre de llums, que es troba al soterrani de l’edifici, i ha començat a sortir molt de fum. Això ha encés les alarmes antiincendi, que han alertat els treballadors de la residència. Tot d’una han trucat Emergències, que ha activat el protocol per evaquar els residents.

En l’incident no ha resultat cap persona malferida.

Els Bombers de Mallorca han treballat en les tasques d’extinció i també d’extracció de tot el fum que s’hi ha generat. Hi han participat dotacions dels parcs de Calvià, Llucmajor i Sóller així com de Bombers de Palma.

Els 60 usuaris de la Llar han estat evaquats just davant el centre, a la plaça Nova, on s’hi havia instal·lat un punt sanitari per atendrer-los.

Han sigut moments de tensió però tot ha quedat en un ensurt. Els usuaris, d’una mitjana de 80 anys, es troben tots bé. Els seus familiars han pogut acudir al centre per acompanyar-los.

Després, diversos vehicles de Creu Roja, Protecció Civil i del 061 s’han encarregat de traslladar els usuaris, en un primer moment, a l’Ajuntament de Calvià. I és que l’edifici de la residència ha quedat sense llum i per això l’Institut Mallorquí d’Afers Social (IMAS) junt amb la Conselleria d’Afers Socials han treballat per reubicar els 60 usuaris a altres centres on hi quedaran durant uns dies fins que puguin tornar ¡a La Llar.

21/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris