X

Les ‘xarxes fantasma’ amenacen la supervivència de les tortugues i els cetacis

Al centre de recuperació de tortugues del Palma Aquarium tracten actualment 15 exemplars

25/08/2020

Les ‘xarxes fantasma’ amenacen la supervivència de les tortugues i els cetacis

Les xarxes fantasma, és a dir, la suma de fems marins amb altres xarxes de pesca que suren a la deriva són el principal perill de les tortugues, que hi queden atrapades i poden arribar a morir. Aquesta és Galteta, una tortuga Careta-Careta salvada en aigües de Menorca aquest passat divendres. Aquesta xarxa fantasma l’ha atrapat i li ha alçat tota una galta. Actualment es restableix de les seves ferides al centre de recuperació de fauna marina del Palma Aquarium que enguany es troba desbordat amb 15 tortugues, tot i que, n’han arribat a tractar 18. Les xarxes fantasma són, ara per ara, l’amenaça més grossa de les tortugues i dels cetacis.

També es tornen a veure dins la mar xarxes d’arrossegament. Unes arts de pesca prohibides a tota la Unió Europea des de l’any 1992. Save the Med i també la Fundació Palma Aquàrium recorden que sempre que ens trobem una tortuga atrapada en aquestes xarxes s’ha de telefonar l’112.

D’aquesta manera, les dues fundacions han signat un acord de col·laboració per tal de desenvolupar activitats de conservació mediambiental.

25/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris