X

El seguiment de la vaga dels treballadors de l’EMT és del 100%, segons el comitè d’empresa

El regidor de Mobilitat Sostenible de Palma, Francesc Dalmau, acusa el comitè d'empresa de canviar constantment les seves demandes

14/09/2020

El seguiment de la vaga dels treballadors de l’EMT és del 100%25, segons el comitè d’empresa

El seguiment de la protesta dels treballadors de l’Empresa Municipal de Transports de Palma ha estat del 100 per cent en el primer dia de vaga indefinida, segons el comitè d’empresa. Només els treballadors adscrits als serveis mínims, que representen un 30 per cent de la plantilla, ha ocupat el seu lloc de feina. El comitè d’empresa ha apuntat que els retards dels autobusos ocasionats per la jornada de vaga han estat d’entre 40 i 45 minuts. Per la seva banda, l’Ajuntament de Palma ha assegurat que les esperes han estat d’entre 20 i 30 minuts.

Des de les 13.35 hores s’han reunit el comitè d’empresa amb la direcció de l’EMT i els representants del consistori a la seu de l’àrea de mobilitat de Palma per intentar resoldre el conflicte. El comitè d’empresa no té esperances d’arribar a un acord. Per contra, el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, sí que es mostra més positiu. Amb tot, Dalmau els ha acusat de canviar constantment les seves demandes.

La jornada de vaga ha començat a les 5 del matí a les cotxeres de l’EMT de Palma. Els treballadors es concentren per donar inici a una vaga indefinida. Policia Nacional i Local vigilen per si es produeix algun incident. Segons els sindicats, avui sí que es permet al comitè de vaga accedir a dins, per verificar si cada bus que surt pertany als serveis mínims autoritzats del 30 per cent.

Els treballadors exigeixen que els busos surtin amb les finestres obertes per ventilar millor i evitar-hi el virus. També canten contra la direcció i el batle de Palma, José Hila. Asseguren que el seguiment és del 100 per cent i denuncien una retallada en el servei a la ciutadania i condicions de feina no acceptables. Ja fa claror i surten els darrers busos, mentre que a les parades es comencen a concentrar els passatgers i a augmentar els retards. Molts usuaris diuen que desconeixien que hi havia vaga però el cert és que a les parades i hi ha cartells informatius. Davant els retards acumulats superiors, en alguns casos de 30 minuts, alguns opten per agafar un taxi. Els busos també pengen el cartell de complets en una jornada que està afectant milers de passatgers. Una vaga que també coincideix amb el retorn progressiu a l’escola.

14/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris