X

Salut farà fins a 2.540 proves PCR a tres carrers de Vila i tres de Sant Antoni amb un camió ‘covid-exprés’

Les noves mesures adoptades per la conselleria de Salut responen a criteris epidemiològics i de densitat poblacional

16/09/2020

Salut farà fins a 2.540 proves PCR a tres carrers de Vila i tres de Sant Antoni amb un camió ‘covid-exprés’

Les zones afectades per les noves restriccions dictades per la conselleria de Salut afectaran a les zones bàsiques de l’Eixample i Es Viver, en el cas del municipi d’Eivissa i a part del centre històric de Sant Antoni de Portmany.

Els veïns d’aquestes zones no podran sortir de l’àrea afectada sense causa justificada, com anar a treballar, al col·legi, per rebre atenció mèdica o per cuidar a persones vulnerables, entre altres causes de força major. Són mesures que es porten a terme en aquestes zones per criteris epidemiològics i de densitat de població. A partir d’aquest dijous, ja s’informarà a la població d’aquestes àrees les noves mesures restrictives que entraran en funcionament aquest divendres i tindran una vigència de 15 dies.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, també ha anunciat que l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera farà un cribratge poblacional a un total de 2.540 persones dels carrers d’aquests dos municipis amb més índex de positius. En el cas de Vila, són 1.687 persones de l’Avinguda d’Espanya, Isidor Macabich i Pere Francès; en el cas de Sant Antoni, seran 853 veïns dels carrers Vara de Rei, Johann Sebastian Bach i General Balanzat.

En una reunió amb les autoritats locals d’Eivissa, Gómez, ha anunciat que a partir d’aquest dijous es faran cribratges als veïns de les zones afectades per les restriccions, que seran de mobilitat, cabuda i suspensió de determinades activitats a partir de les 10 de la nit. És una mesura que ha estat compartida pel president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí.

En la darrera setmana, la incidència acumulada de la ciutat d’Eivissa duplica el global de l’illa. Rafa Ruiz, alcalde d’Eivissa, que ha reiterat que és molt difícil prendre decisions d’aquest tipus, ha demanat civisme a la població.

En el cas de Sant Antoni es veurà afectat part del centre històric. Un fet que, ha explicat Marcos Serra, alcalde del municipi, preocupa sobretot al sector de l’hostaleria i la restauració, malgrat que les restriccions no afectaran els turistes, que tindran llibertat de moviments. Les mesures són de compliment obligat per als vesins de les zones afectades.

16/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris