X

El temporal de l’agost va destrossar 300.000 arbres a la Serra

El Govern estudia diferents opcions per utilitzar la biomassa

17/09/2020

El temporal de l’agost va destrossar 300.000 arbres a la Serra

El temporal del passat 29 d’agost va arrasar 450 hectàrees d’arbrat. Es calcula que varen resultar afectats devers 300.000 arbres dels quals la majoria, gairebé 200.000, eren pins. En la primera fase de neteja forestal, considerada d’emergència, s’actua principalment per donar seguretat a banda i banda dels vials i carreteres. En aquests moments els operaris treballen entre els quilòmetres 83 i 85 de l’MA-10.

La presidenta del Govern Francina Armengol, el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, i els batles de Banyalbufar, Valldemossa i Esporles han visitat aquest dimecres la zona per veure com avancen les feines.

Una vegada acabin les actuacions d’emergència, s’haurà d’iniciar una segona fase de gestió forestal per extreure’n la biomassa i prevenir el risc d’incendi i de plagues. El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, ha dit que el Govern està estudiant diferents opcions per decidir quin ús es farà de la fusta i la massa vegetal que s’extregui del perímetre on s’actua. El sòl forestal representa el 93 per cent de la superfície que resultà afectada pel temporal.

La primera fase de neteja l’executa l’empresa Tragsa i té un pressupot de 280 mil euros.

17/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris