X

Un autònom troba en les mascaretes de neoprè ‘made in Menorca’ la seva solució a la crisi

COFARME, la cooperativa farmacèutica, en compra un milenar cada setmana

16/09/2020

Un autònom troba en les mascaretes de neoprè ‘made in Menorca’ la seva solució a la crisi

La paralització de la indústria del calçat ha obligat alguns dels seus proveïdors a reinventar-se. És el cas d’un taller de Ciutadella. La sortida l’ha trobada confeccionant mascaretes de neoprè. I l’èxit és tan gran, que ha hagut de contractar una persona i externalitzar-ne part de la producció. COFARME, la cooperativa farmacèutica, en compra un milenar cada setmana.

Abans que el coronavirus fes la seva dramàtica aparició, Pere produïa des del seu taller de Ciutadella treballs tècnics de tall i gravats en làser per a les factories de sabates de l’illa. De manera sobtada, la feina va caure en picat, i Pere va haver de cercar noves vies d’ingressos. La solució va venir amb les màscares de neoprè rentables, un material hidròfug i transpirable amb el qual donaria aviat un tomb espectacular a la seva economia.

Poc es podia imaginar Pere que les enginyoses màscares made in Menorca omplirien en poc temps un buit del mercat i tindrien una gran acceptació. La demanda ha superat totes les seves expectatives.

La Cooperativa Farmacèutica Menorquina li’n compra devers un milenar cada setmana, i les distribueix a les farmàcies de l’illa. El model inventat per Llufriu -còmode, flexible i dinàmic- dura poques hores a les prestatgeries.

La primera mascareta genuïnament menorquina s’ha cobrat la seva particular victòria sobre el coronavirus.

16/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris