X

Salut crea 3 unitats ‘Kid-Covid’ per controlar els casos i contactes als centres educatius menorquins

Seguint el model de funcionament de les UVAC (unitats volants d'atenció al coronavirus), es dedicaran a donar suport als equips docents

18/09/2020

Salut crea 3 unitats ‘Kid-Covid’ per controlar els casos i contactes als centres educatius menorquins

A Menorca ja s’han analitzat gairebé totes les proves del cribratge fetes a Ciutadella, la zona de l’illa més afectada per la Covid-19 en les darreres setmanes. De 915 proves analitzades, només 1 ha estat positiva. Hi ha una explicació: l’àrea de Salut pensa que, com que el test era voluntari, se’l varen anar a fer les persones més conscienciades. Manquen els resultats d’altres 50 proves més fetes dijous.

Les proves anaven dirigides a ciutadellencs d’entre 14 i 40 anys i a persones dedicades a la cura de fillets i majors a domicili. Més de la meitat, un 63%, s’han fet a dones. Dels participants, només un 12% tenen entre 21 i 25 anys.

A l’illa la situació de la covid és molt més benèvola que a la resta de les Balears, ja que registra una mitjana de dos casos diaris de covid.

En l’àmbit escolar s’han creat tres equips específics per controlar casos i contactes als centres educatius. Seguint el model de funcionament de les UVAC (unitats volants d’atenció al coronavirus), es dedicaran a donar suport als equips docents i seran a Maó, es Mercadal i Ciutadella. Aquest divendres una desena d’alumnes d’infantil de l’escola Sa Graduada de Maó i també la tutora es troben en quarantena per un cas positiu a l’aula.

18/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris