X

Acord per a prorrogar els ERTOs fins al 31 de gener

La CEOE ha aprovat per unanimitat la darrera proposta del Govern i se suma així a l'acord ja tancat amb els sindicats

29/09/2020

Acord per a prorrogar els ERTOs fins al 31 de gener

Treballadores d'un hotel de Es Castell. /DAVID ARQUIMBAU

El Comitè Executiu de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) ha aprovat per unanimitat aquest dimarts la darrera proposta del Govern per prorrogar els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), per la qual cosa se suma així a l’acord ja tancat amb els sindicats.

El Govern ha realitzat una oferta d’última hora als agents socials per a intentar que la CEOE, poc favorable al pacte per considerar-lo insuficient, se sumàs a l’acord al qual es va arribar ahir amb els sindicats.

En concret, l’Executiu ha ofert crear, dins dels anomenats ERTO de rebrot, un ERTO per limitació d’activitat per a quan una autoritat local, autonòmica o estatal limiti els aforaments, els horaris i l’activitat dels negocis.

Tots els sectors i empreses, incloses les de comerç i hostaleria, podrien acollir-se a aquest ERTO de limitació d’activitat fins al 31 de gener del 2021, una mesura que ha suposat un canvi en la posició de CEOE, que ha reunit el seu Comitè Consultiu des de les 8.30 hores d’avui per a valorar les darreres propostes del Govern.

Aquests ERTO de limitació d’activitat anirien acompanyats d’altes exoneracions de quotes, a aplicar d’octubre a gener: si l’empresa compta amb menys de 50 treballadors, les exempcions serien del 100% a l’octubre, del 90% al novembre, del 85% al desembre i del 80% al gener. Si compta amb més de 50 treballadors, els percentatges serien del 90%, el 80%, el 75% i el 70%, respectivament.

29/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris