X

L’oposició en el consell de Mallorca critica que la comissió no parli dels casos d’explotació a l’illa

L'IMAS ha presentat aquest dimecres l'informe de les conclusions de la comissió d'experts sobre l'explotació sexual de menors tutelats

30/09/2020

L’oposició en el consell de Mallorca critica que la comissió no parli dels casos d’explotació a l’illa

L’IMAS ha presentat aquest dimecres l’informe de les conclusions de la comissió d’experts sobre l’explotació sexual de menors tutelats.
Els grups de l’oposició en el Consell de Mallorca critiquen que a l’informe no s’hi especifiquen els casos concrets de Mallorca. La majoria demana responsabilitats polítiques.

La consellera del PP, Catalina Cirer ha criticat que l’informe no tracti els casos concrets dels abusos que es coneixen des de principis del 2020. La portaveu d’El Pi, Xisca Mora, ha explicat que ha trobat a faltar una anàlisi de ‘l’actuació política’ i ha demanat informació sobre quina havia estat l’actuació amb les víctimes i quines passes s’han fet perquè això no torni a passar. Segons Mora, que els professionals del sector demanin un reforç dels protocols ‘és una prova de què qualque cosa fallava’.
Des de Ciutadans, la portaveu Beatriz Camiña, ha insistit a reclamar responsabilitats polítiques. A més, ha anunciat que el seu partit seguirà demanant una comissió d’investigació. Per la seva banda, Toni Gili, conseller de Vox, ha dit que ‘De Juan ha disparat el darrer pot de fum que tenia per tapar aquest escàndol’.

30/09/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris