X

Augmenten els contagis, en contra de les previsions

Navarra anuncia el tancament perimetral a partir de dijous

19/10/2020

Augmenten els contagis, en contra de les previsions

Sanitat notifica més 37.800 contagis per coronavirus des de divendres, i 217 morts. Les dades mostren un lleuger ascens, en contra de les previsions de la setmana passada. Mentre, continua la implantació de mesures restrictives: Navarra acaba d’anunciar el tancament perimetral a partir de dijous, i el tancament de restaurants.

El nombre de contagis dels darrers 3 dies equival a 12.000 casos diaris. Despres de les xifres de la setmana passada, en què semblava que la corba s’estava estabilitzant i tot apuntava a una davallada, les dades d’avui mostren el contrari. Fernando Simón admet que no són bones i que podríem estar en una fase d’ascens com ja viu la resta d’Europa, tot i que amb una evolució més lenta.

La incidència en els darrers 14 dies, al conjunt de l’estat, és de 312 x cada 100.000 habitants; entre el 40 i el 45% són asimptomàtics i el grup d’edat amb major incidència és el que va dels 15 als 19 anys. La letalitat de la COVID 19 ara mateix és de l’1%.

La presidenta de Navarra, anuncia el tancament perimetral de Navarra a partir de dijous, i el tancament dels restaurants, llevat del menjar a domicili. També es redueix la capacitat del transport públic al 50% i restringeix l’activitat social a la unitat familiar o de convivència.
A tot Espanya hi ha més de mil municipis amb restriccions de mobilitat, 55 dels quals amb confinament perimetral. Unes mesures que afecten més de 15 milions de ciutadans.

19/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris