X

El toc de queda acosta les sales de concerts a l’abisme

Les sales de concerts acumulen pèrdues d'entre un 60% i un 80% d'ençà del mes de març

26/10/2020

El toc de queda acosta les sales de concerts a l’abisme

Si els escenaris que encara programen música en viu a les Illes ho feien amb pèrdues, l’entrada en vigor del toc de queda agreuja encara més la seva situació. És el cas de la sala Es Gremi la qual, tot i les dificultats logístiques i acumular pèrdues d’uns 35 mil euros cada mes des del passat mes de març, avançaran els horaris dels concerts per no haver de tancar les portes. Això sí, el gerernt d’Es Gremi, Pep Bauzá, reclama a l’Adminsitració que permeti donar servei de bar durant els concerts per tal de paliar les pèrdues creixents que comporten les restriccions horàries i d’aforament.

També s’avançaran els horaris dels concerts programats al Shamrock, a Palma. El seu propietari, Luis Lera, recorda que té 3 quartes parts de la plantilla en ERTO i que preveu que aquesta nova restricció horària el dugui a prescindir d’algun altre treballador. Demana retardar fins a les 12 del vespre l’entrada del toc de queda per a esmorteir la davallada d’ingressos de prop del 80%.

Mentre que espais com el Shamrock o la Sala Es Gremi demanen ajudes directes a l’Administració per tal de garantir la seva supervivència, a altres espais escènics com els teatres, la programació no es veu gaire afectada pel toc de queda. Sí que són més sensibles en aquestes restriccions les sales de cinema que han hagut de suprimir les sessions de nit.

26/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris