X

Maó, Es Castell i Sant Lluís són els primers municipis de Menorca en regular la circulació de patinets elèctrics

Es vol solucionar el buit legal actual dels vehicles de mobilitat personal i ha de permetre una major seguretat a usuaris i vianants

27/10/2020

Maó, Es Castell i Sant Lluís són els primers municipis de Menorca en regular la circulació de patinets elèctrics

Maó, Es Castell i Sant Lluís seran els tres primers municipis de Menorca que disposaran d’una normativa comuna per regular la circulació dels patinets elèctrics, segways i la resta de vehicles de mobilitat personal. Es vol solucionar una situació que es troba actualment en un buit legal i que ha de permetre una major seguretat a usuaris i vianants.

La irrupció dels vehicles de mobilitat personal, essencialment segways i patinets elèctrics, ha obligat els municipis de Maó, Es Castell i Sant Lluís a prendre la iniciativa i aprovar un marc legal comú per regular la seva circulació. La normativa comuna en la qual han treballat els tres municipis prohibeix que aquests vehicles puguin circular per voravies, passejos pavimentats i zones per a vianants. Per circular-hi, s’ha de dur un casc homologat, contractar una assegurança de responsabilitat civil i tenir 15 anys o més. El vehicle ha de portar, a més, elements reflectants davant i darrere, i timbre.

Es preveuen multes de fins a 100 euros per a les infraccions lleus, d’entre 100 i 200 per a les greus, com circular sense casc o emprant el telèfon mòbil, i d’entre 200 i 500, per a les greus, com circular sense assegurança o excedir en més d’un 50% la velocitat màxima permesa. Maó i Sant Lluís seran els primers a aprovar, aquesta mateixa setmana, les ordenances, mentre que Es Castell ho farà el darrer dijous de novembre.

27/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris