X

Fernando Trueba rebrà anit el premi honorífic a l’Evolution

Ahir estrenà la seva nova pel·lícula a Palma "El Olvido que seremos"

29/10/2020

Fernando Trueba rebrà anit el premi honorífic a l’Evolution

L’Evolution Film Festival acaba avui, amb una gala en què es premiarà la trajectòria del director Fernando Trueba. El guanyador d’un Òscar per Belle Epoque és a Palma, on anit va presentar el seu darrer projecte: “El olvido que seremos”.

Avui ha comparegut davant els mitjans i ha explicat que quan fa una pel·lícula sempre procura “que no s’hagin d’avargonyir d’ell la família i els amics”. Aquest és un dels principis que l’ha guiat durant la seva carrera i li ha anat prou bé: té 5 Goyas i 1 Oscar. Recorda que només “una persona en tot el món li va dir que li donarien l’estatueta, Billy Wilder”.

A Mallorca diu que se sent com a casa. Hi ve des que tenia 20 anys, darrerament a la zona d’Andratx. Aquí va rodar la seva segona pel·lícula: “Mientras el cuerpo aguante” una mena de documental sobre Chicho Sánchez Ferlosio l’any 1982. Assegura que “ho va passar molt bé” fent aquest projecte que considera “una pel·lícula molt hippie”.

Ara ha tornat per presentar la seva nova cinta, “El Olvido que seremos”. L’estrena va ser anit al Cineciutat. Està basada en el llibre homònim pel fill d’Héctor Abad Gómez, el primer metge a vacunar de la poliomielitis amb virus vius a Colòmbia. Allà rodaren la pel·lícula amb Javier Cámara de protagonista. El seu germà David Trueba va escriure’n el guió.

No sap quan podrà estrenar la pel·lícula a Espanya, per mor de la pandèmia. Pot ser que arribi a les sales el març, però això, com tot és una incògnita.

29/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris