X

El Govern intervé dues residències més per nous brots: DomusVi Santanyí i Hospital de Llevant, a Porto Cristo

Intervingudes fins ara 8 residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia

10/11/2020

El Govern intervé dues residències més per nous brots: DomusVi Santanyí i Hospital de Llevant, a Porto Cristo

Les sis residències intervingudes en aquesta segona onada a les Balears.

La Conselleria de Salut, d’acord amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), ha ordenat la intervenció de dues residències més de Mallorca. Concretament, la residència de l’Hospital de Llevant, a Porto Cristo, on -després de diversos cribratges- s’ha localitzat un brot que afecta a 10 usuaris i 3 treballadors (en total en té 58 residents i 36 treballadors), i la residència DomusVi Santanyí, que a hores d’ara té 4 dels seus 115 residents contagiats de coronavirus, així com 4 dels seus 98 professionals.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha ordenat, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la COVID-19 d’aquests dos centres de caràcter residencial.

Així mateix, s’ha designat una mateixa coordinadora sanitària per les dues residències, les funcions de la qual són controlar, coordinar i dirigir l’activitat assistencial sanitària del centre, dirigint l’equip de personal de les residències i, si s’escau, el que hi assigni el Servei de Salut de les Illes Balears.

A partir d’ara, el personal, l’equip directiu i la titularitat d’aquests centres, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions de la coordinadora en els processos relacionats amb la COVID-19.

Cal recordar que el Govern ha intervingut fins ara 8 residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia (Bell Entorn, Sèniors Inca, DomusVi Can Carbonell i Reina Sofia –aquesta a Eivissa- durant segona onada, i Oasis i DomusVi Palma a la primera). També es va prendre el control sanitari de la Nova Residència del Patronat Joan XXIII d’Inca per a persones amb discapacitat intel·lectual. A hores d’ara queden, amb intervenció activa, les de DomusVi Can Carbonell i Reina Sofia, a banda de les dues intervingudes a partir d’avui.

Actualment, a les residències per a persones majors de les Balears hi ha 96 usuaris amb contagi actiu, 71 dels quals hospitalitzats, així com 83 professionals contagiats.

Avui s’han notificat dues noves morts a centres geriàtrics de Palma i Marratxí, amb la cual cosa ja se sumen 185 defuncions a residències des del març.

10/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris