X

L’Àrea de Salut de Menorca justifica el cessament del cap de l’UCI per implantar un canvi organitzatiu

A finals de setmana s'anunciarà qui és el nou cap, mentre el cessat qualifica la decisió d'arbitrària

11/11/2020

L’Àrea de Salut de Menorca justifica el cessament del cap de l’UCI per implantar un canvi organitzatiu

El Pla estratègic de la direcció l’Àrea de Salut de Menorca, definit a principis de mandat, respon a la voluntat d’engegar “un model assistencial en aquest servei d’Unitat de Cures Intensives, basat en incrementar la participació de tots els professionals que hi treballen”. Amb aquest objectiu els seus responsables justifiquen el canvi al capdavant de l’UCI. Així ho ha exposat avui capvespre el gerent de l’Àrea de Salut, Romà Julià.

Julià assegura que la decisió s’ha fet efectiva en un moment que (amb tres pacients a la Unitat de Cures Intensives) tot i no ser òptim, permet abordar la reorganització tenint en compte que en els pròxims dies o setmanes poguessin augmentar significativament el nombre d’ingressos al Servei de Medicina Intensiva, com va passar en la primera onada.

Els professionals que avui dimecres matí s’han concentrat a les portes del centre per expressar el seu rebuig al cessament del Doctor Fernández-Cid com a cap del Servei de Medicina Intensiva del Mateu Orfila, han destacat la feina feta per la persona destituïda des que va començar la pandèmia. De fet -segons ha pogut saber IB3- part dels qui han participat de la protesta hi tornaran demà per exigir la dimissió dels responsables de l’Àrea de Salut i de l’Hospital si no rectifiquen.

La protesta s’ha detallat amb una carta de rebuig que treballadors de l’UCI han fet arribar a la gerència de l’Hospital de Menorca i que a mesura que ha avançat el dia ha anat incorporant suports. Uns suports respecte dels quals el gerent de l’Àrea de Salut de Menorca ha afirmat que si es calcula “la ràtio de professionals que treballen a l’Hospital Mateu Orfila, o a l’Àrea de Salut de Menorca, respecte del nombre de professionals que han signat l’escrit, tenim la resposta dels diferents suports a les decisions preses.”

Julià també ha explicat que fa un temps que treballen en l’elecció de la persona que substituirà Fernández-Cid i esperen poder-lo presentar a finals de setmana. Abans, però, ha volgut agrair la feina feta per aquest professional durant els anys que ha estat al capdavant del Servei i ha afegit que continuarà com a metge de l’UCI i duent a terme projectes com la Unitat de Trasplantaments i la de Marcapassos. Però l’afectat, qui està a l’espera de rebre la comunicació oficial per explicar la seva versió dels fets, considera que es tracta d’una decisió “arbitrària”.

11/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris