X

Dos joves de la península participen en l’Erasmus Agrari a Mallorca

La transformació del producte i la venda directe de Son Jover serveixen de model per a altres pagesos

15/11/2020

Dos joves de la península participen en l’Erasmus Agrari a Mallorca

Alba i David han vengut a Mallorca per conèixer en primera persona un pla de negoci d’èxit: el de la formatgeria de Son Jover. Una finca que, des de fa anys, s’encarrega de tot el procés: des de la cria de les ovelles, l’elaboració dels formatges i la seva posterior comercialització. Aquests joves han passat una setmana aprenent les tècniques de tota la cadena.

El que s’ha anomenat ‘Erasmus Agrari’ consisteix a fer que joves d’entre 18 i 40 anys visitin explotacions de fora de les seves comunitats autònomes. El Ministeri d’Agricultura es fa càrrec de totes les despeses del viatge i l’estada.

Allò que faran ara aquests dos joves és traslladar el que han après de Son Jover cap a les seves explotacions. En total són 51 explotacions de tot Espanya que participen en aquest projecte. La de Son Jover és l’única de les Balears que el Ministeri d’Agricultura ha inclòs en aquest programa de visites formatives per a joves agricultors.

 

Són n’Alba i en David. Dos joves agricultors professionals de la península. Ella és de Ciudad Real, i ell d’Astúries. Han passat una setmana a una formatgeria de Mallorca per adquirir el model de negoci i traslladar-lo a les seves explotacions.

Son Jover d’Inca és una de les 51 explotacions de tot Espanya que participa en el projecte “Erasmus agrari”. Aquests joves l’han triat com a model a seguir per a la transformació del seu producte i la posterior venda directa. Asseguren que la setmana que han passat a Mallorca els ha servit per poder créixer i garantir la viabilitat dels seus projectes a la península.

 

15/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris