X

Escòcia, primer país que aprova la gratuïtat dels productes per a la menstruació

El Parlament ha votat aquest dimarts per unanimitat el projecte legislatiu

25/11/2020

Escòcia, primer país que aprova la gratuïtat dels productes per a la menstruació

Imatge d'arxiu.

El Parlament d’Escòcia ha votat aquest dimarts per unanimitat aprovar l’accés gratuït universal als productes d’higiene per a la menstruació, convertint-se així en el primer país del món a fer-lo.

El projecte legislatiu, presentat per la portaveu de la Secretaria de Salut i Esport d’Escòcia, Monica Lennon, sota el nom ‘Productes de Menstruació (de subministrament gratuït)’, introdueix el dret legal de lliure accés a articles com a tampons o compreses.

Fins ara, els tampons i compreses ja eren gratuïts per a estudiants de secundària i universitat, encara que el nou marc legislatiu amplia la cobertura a tota la població femenina.

A partir d’ara, les autoritats locals tenen l’obligació de garantir que els productes sanitaris femenins siguin gratuïts i estiguin disponibles per a “qualsevol que els necessiti” en els edificis públics, entre ells col·legis i universitats.

La ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, s’ha mostrat en el seu compte de Twitter “orgullosa de votar a favor d’aquesta innovadora legislació, que converteix a Escòcia en el primer país del món a oferir productes per a la menstruació gratuïts per a totes les que el necessitin”.

En aquest sentit, ha qualificat al projecte legislatiu com “una política important per a les dones i les nines”.

Per part seva, Lennon ha considerat que la nova legislació és “pràctica i progressiva”, especialment en el context de la pandèmia.

“Les menstruacions no es detenen amb les pandèmies i el treball per a millorar l’accés a tampons, tovalloles higièniques i productes reutilitzables essencials mai ha estat més important”, ha subratllat Lennon, tal com recull la cadena de televisió BBC.

25/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris