X

La flora, la fauna i la història dels illots de les Balears, en una guia

Medi Ambient ha elaborat una guia, que és un atles complet dels 149 illots de l'arxipèlag balear

04/12/2020

La flora, la fauna i la història dels illots de les Balears, en una guia

És la primera vegada que es fa una obra d’aquestes característiques. Un atles complet de 149 illots de l’arxipèlag balear. Conté una cartografia exhaustiva i una descripció de la flora, la fauna, la història i altres curiositats dels illots. Més de cinquanta autors hi han aportat els seus coneixements i han treballat sis anys per fer aquest atles que és un obra viva.

Durant l’elaboració de l’atles s’han descobert poblacions de sargantanes i colònies de virots desconegudes fins ara. Una vegada recollida tota la informació, la Conselleria de Medi Ambient i Territori treballa per incrementar la protecció dels illots de l’arxipèlag balear, ja que necessiten unes mesures a mida: tenen ecosistemes molt específics i són l’hàbitat d’espècies endèmiques exclusives d’illots en particular.

Aquest atles és el primer volum d’un projecte internacional impulsat per l’entitat francesa Petites Illes de la Mediterrània que pretén fer el mateix amb els illots de 14 zones a països con Itàlia, Tunísia i el Marroc. Tota la informació es podrà consultar de franc al web pimatlas.org.

04/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris