X

La major empresa de Menorca redueix la feina als seus 200 treballadors per evitar acomiadaments

El personal de Jaume Mascaró accepta treballar un mínim de 6 mesos per combatre el descens de vendes de fins al 25% al sector

10/12/2020

La major empresa de Menorca redueix la feina als seus 200 treballadors per evitar acomiadaments

L’empresa Jaume Mascaró ha assolit un acord amb els seus 200 treballadors per tal de reduir-los la feina i així evitar acomiadaments. Durant l’any que ve, el personal treballarà un mínim de 6 mesos, i no un mínim de 8 com s’havia acordat feia pocs mesos, amb l’objectiu de salvaguardar tots els llocs de feina en l’actual context econòmic. Una decisió ratificada ahir mateix pel comitè d’empresa i que s’aplicarà durant el 2021.

Es tracta de la major empresa del calçat a Menorca. L’acord permet mantenir l’actual plantilla a l’espera de poder recuperar la normalitat el 2022, quan la vacuna acabi previsiblement amb la pandèmia i, en conseqüència, l’economia internacional es recuperi.

La crisi provocada per la pandèmia ha obligat l’empresa també a tancar algunes de les seves 89 botigues per tot el món, sobretot a Espanya i França, si bé se n’han obert de noves a Àsia. Recentment s’han obert 4 nous establiments a la Xina i el mercat asiàtic és l’aposta de futur per a la multinacional del calçat, també les vendes per internet.

El sector del calçat de Menorca està patint un descens de vendes d’entre el 20 i el 25%. Malgrat aquesta situació continua tirant endavant. L’Associació de Fabricants de Calçat de Menorca, que agrupa més d’una vintena d’empresa i uns 800 treballadors, remarca el marge de maniobra que els ha donat el fet de comptar amb treballadors siguin fixos discontinus. Això ha ajudat les empreses a trobar una sortida sense haver de presentar cap expedient de regulació.

Els empresaris reclamen ajudes de l’administració que els permetin fer front a les despeses i no només ajornaments en el pagament d’impostos o taxes.

10/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris