X

Policies locals de Palma denuncien irregularitats a les oposicions d’ascens del cos

Mentre alguns agents denuncien que la situació "torna a ser com fa 8 anys", la regidora Adrover defensa la legalitat de les proves

21/12/2020

Policies locals de Palma denuncien irregularitats a les oposicions d’ascens del cos

Membres de la policia local de Palma denuncien presumptes irregularitats en les oposicions que es fan per ascendir dins del cos. Asseguren que l’objectiu és vetar unes persones i promocionar-ne d’altres. Un agent ha parlat amb Ib3Notícies, aques dilluns, amb la cara coberta. “La gent té por. El mateix que va passar fa 8 anys passa actualment. Amb la diferència que no es pot provar que s’hagin passat les preguntes però sí es pot provar que els sindicalistes han negociat les seves pròpies bases. Els sindicats ho saben i no fan res. La direcció policial i política ho sap  i tampoc no fa res”, comenta.
Explica que es varen aturar tres processos de promoció del 2018 de forma arbitrària. “Una vegada que saben el nom de les persones que estan a l’oposició, les aturen sense informar ningú”. També insisteix que hi ha 4 oposicions més que s’han manipulat per beneficiar determinades persones. A més, manté que els actuals processos selectius impedeixen l’ascens de les dones dins del cos. A una oferta de 24 places, “només s’hi ha pogut presentar una. Si s’hagués fet amb altres modalitats estaria ple de dones” diu aquest policia.

A més, destaca que, entre les persones que es promocionen, hi ha dos agents pendents de ser jutjats pel cas Cursach. Per a cadascun d’ells es demanen penes de prop de 8 anys de presó. Un dels acusats aspira a ser major i l’altre subinspector.

Hi ha un altre funcionari que ja ha presentat més de 30 escrits a les administracions per denunciar el que està passant però diuen que ningú no els dona una resposta.

La regidora Adrover defensa la legalitat de les proves

En resposta a aquestes acusacions, la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover, defensa la legalitat de les oposicions i assegura que es reserva el 40% de places per a les dones. També diu que un dels policies denunciants es mou per motius personals. “És reprobable que una persona per interès propi posi en entredit una institució com és la policia local. Tot s’està fet amb el rigor que marca la llei”, declara la regidora. “El tema de la igualtat -continua- s’està incorporant a les proves, tant a les promocions internes com externes. A l’oposició de 101 places que varen aprovar persones que estan a punt d’incorporar-se, es va reservar el 40% de places per a dones. És mes del que marca la llei”. Defensa que hi hagi processos que s’estiguin convocant de forma interna. “Només es pot fer externament si no hi ha prou candidats”, explica.

Adrover també diu que feia molta falta posar en marxa aquests processos selectius. “És el que estem fent. Tenim Sant Ferran que bull”, conclou.

 

 

21/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris