X

L’UCI de Son Llàtzer: “Estam al 120% de la nostra capacitat. Aviat no podrem afrontar aquesta situació”

En total, hi ha 18 llits ocupats, tot i que l'ocupació normal és de 16

31/12/2020

L’UCI de Son Llàtzer: “Estam al 120%25 de la nostra capacitat. Aviat no podrem afrontar aquesta situació”

Alberto del Castillo, metge intensivista de l'UCI de Son Llàtzer.

“Tenim una mitjana de dos ingressos amb Covid-19 a l’UCI. Aviat no podem afrontar aquesta situació”. Alberto del Castillo, metge intensivista de l’UCI de Son Llàtzer, explica que ara mateix hi ha 14 llits ocupats per pacients amb Covid-19, i altres quatre malalts. En total, 18 llits ocupats, tot i que l’ocupació normal és de 16. “Ara mateix estam treballant al 120% de la nostra capacitat”, assegura.

Amb tot, Son Llàtzer podria seguir obrint fins a 26 llits a una nova zona habilitada per a tal afecte. A partir d’avui, els pacients que arribin ingressaran en aquest nou espai.

De fet, l’activitat quirúrgica de l’hospital s’ha reduït a la meitat per a fer front a la pressió hospitalària. La consellera de Salut, Patricia Gómez, va anunciar ahir que se suspenen les operacions ordinàries als hospitals Son Espases, Son Llàtzer i Inca. La resta d’hospitals de la xarxa pública assistencial (l’Hospital de Manacor, Can Misses i l’Hospital Mateu Orfila) mantenen l’activitat quirúrgica programada per aquets dies.


Suspenen les operacions ordinàries als hospitals Son espases, Son Llàtzer i Inca

31/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris