X

Completes de Sant Antoni a porta tancada i en streaming

L'ofici de dia 17 de gener, en canvi, es manté amb cabuda limitada, perquè l'afluència sol ser més minoritària

10/01/2021

Completes de Sant Antoni a porta tancada i en streaming

Amb les noves restriccions, les completes de sant Antoni seran molt diferents d’altres anys. A Manacor, només podran entrar a l’església dels Dolors els capellans, la banda i un reduït cor, que s’haurà de distribuir pel temple per mantenir les distàncies de seguretat. La resta haurà de seguir l’acte pel canal Youtube de l’Ajuntament. El consistori tancarà la plaça de l’església per evitar que s’hi acosti la gent i demana als ciutadans responsabilitat. També a Artà i Sa Pobla s’adoptaran mesures semblants, que han pactat els tres municipis amb el Bisbat.

A Muro ja tenen clar que no es podran fer les beneïdes, una de les més multitudinàries de Mallorca. Les festes de Sant Antoni d’aquest municipi quedaran reduïdes a un concurs de gloses en xarxa i a la gravació en vídeo del ball dels Tres Tombs, que es penjarà al web de l’Ajuntament…

Algaida ha quedat també sense les seves festes de Sant Honorat. Ahir varen començar amb el pregó de l’escriptor Gabriel Janer Manila. Ha estat el primer i darrer acte d’enguany.

La iniciativa popular també ajuda a mantenir viu l’esperit de les festes. A Artà, l’entitat Xots a Lloure ha vestit l’estàtua del dimoni de Sant Antoni. Ho han fet en secret, diuen, per evitar aglomeracions. Destaquen que la celebració del patró és un sentiment i que esperen despertar un somriure a tots els artanencs cada vegada que passin per la rotonda del dimoni.

10/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris