X

La patronal CAEB Restauració critica que el tancament “ha estat la gota que ha fet vesar el tassó”

El Govern i els agents socials definiran aquest divendres mesures de suport econòmic després del tancament d'empreses per frenar la covid

12/01/2021

La patronal CAEB Restauració critica que el tancament “ha estat la gota que ha fet vesar el tassó”

La patronal CAEB Restauració ha advertit que la manifestació convocada aquest dimarts per un restaurador a nivell particular, ha estat una mostra del “cansament, crispació i desesperació dels petits i mitjans empresaris de Mallorca” que “no ha fet més que començar”

“Fa mesos que venim avisant de la crispació i desesperació del sector. El que ha passat avui es veia vindre i no ha fet més que començar”, ha apuntat la patronal en referència en la manifestació en la qual han arribat a participar fins a 4.000 persones, segons la Policia.

També ha explicat la patronal que les darreres restriccions decretades pel Govern, com el tancament de bars i restaurants fins al 30 de gener, “ha estat la gota que ha fet vesar el tassó”.

En el seu comunicat, Restauració CAEB ha assenyalat que la participació d’afiliats en la manifestació ha estat “a nivell personal i particular per a fer costat no sols als nostres negocis i treballadors, sinó a un sector crucial per a l’economia de Balears sent el que major nombre de treballadors congrega”.

“Encara que com a associació no som ni promotors ni organitzadors, a nivell particular hem estat molts els que hem anat a fer costat al sector i l’hem fet cívicament des del Consolat de Mar fins al Parlament”, ha apuntat la patronal, i ha afegit: “Volem agrair a tots els que han participat i han mostrat en tot moment una actitud cívica i responsable”.

També Restauració CAEB ha apuntat que la seva relació amb els polítics “ha de canviar ja” per a comptar amb el sector “en la presa de decisions i no sols per a informar-nos”.

“Ens sentim completament estafats i cansats que no hi hagi una estratègia per part de les administracions i de la improvisació del Govern. Les decisions que es prenen unilateralment, conclouen, acaben amb el resultat d’avui, amb centenars de persones desesperades cridant ja n’hi ha prou”, conclou la patronal.

Per altra banda, el Govern es reunirà aquest divendres amb els sindicats i representants patronals que formen el Pacte de Reactivació a les Illes, per a concretar noves mesures econòmiques de suport a afectats pel tancament de l’activitat a causa de les noves restriccions. Una reunió que ja estava prevista.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s’ha reunit aquest dimarts amb representants de les patronals CAEB i PIMEB, i dels sindicats CCOO i UGT, per a avaluar l’impacte de les noves restriccions a Mallorca i Eivissa, que afecten sobretot l’hostaleria, a gimnasos i centres comercials, ha explicat la Conselleria en una nota.

Han analitzat les possibles vies de suport econòmic que es poden posar en marxa per a pal·liar l’actual situació econòmica que afronten les empreses que han hagut de cessar la seva activitat a causa de les noves mesures per a rebaixar la incidència de covid-19.


Armengol: “Entenc la crítica, ho entenc tot; però hem de parlar clar a la gent: estem en moments d’extrema dificultat”
El convocant de la concentració a Palma, Víctor Sánchez: “M’ompl d’orgull que l’acte s’hagi fet viral en 24 hores”

12/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris