X

La majoria de Comunitats d’arreu de l’Estat decideixen prorrogar o endurir les restriccions

Illa descarta el confinament estricte i considera que amb les mesures preses per les autonomies es podrà doblegar la corba de contagis

15/01/2021

La majoria de Comunitats d’arreu de l’Estat decideixen prorrogar o endurir les restriccions

La majoria de Comunitats d’arreu de l’Estat han decidit prorrogar o endurir les restriccions ja que gairebé totes, excepte Astúries i les Canàries, superen els indicadors del nivell de risc extrem per coronavirus. Extremadura, amb la taxa d’incidència acumulada del país més gran, ha prohibit la mobilitat entre municipis i els bars i restaurants han de romandre, com a mínim, 15 dies tancats.

Madrid ha anunciat que avança el toc de queda a les 11 de la nit i l’horari de tancament de l’hostaleria passa a ser a les 10 del vespre (22.00h). A més, amplia les restriccions de la mobilitat. En total són 47 les zones bàsiques de salut afectades i 19 municipis. Aragó també aplica el confinament perimetral a les 3 capitals i a 6 municipis. Restringeix les reunions socials a 4 persones i el toc de queda s’avança a les 10, tot i que a partir de les 6 de l’horabaixa han de tancar tots els comerços que no siguin essencials.

A partir de demà, La Rioja tanca perimetralment els municipis amb més població i fa extensiu a tota la Comunitat el tancament d’establiments no essencials a les cinc de l’horabaixa(17.00h) Recomana també l’autoconfinament de tota la població.

Tot i que la situació, en general, ha empitjorat, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, descarta, ara com ara, el confinament estricte i considera que amb les mesures preses per les autonomies es podrà doblegar la corba de contagis.

15/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris