X

Perruqueries i centres d’estètica reclamen una rebaixa de l’IVA al 10%

La facturació en aquests negocis ha caigut entre un 35 i un 40 per cent al 2020

18/01/2021

Perruqueries i centres d’estètica reclamen una rebaixa de l’IVA al 10%25

Les perruqueries i centres d’estètica es concentraran aquest dimecres per reclamar tornar a l’IVA reduït del 10 per cent. Al 2012 se’ls pujà fins al 21 per cent, amb la promesa que se’ls reduiria quan la situació econòmica ho permetés. Però a diferència d’altres sectors, els perruquers i esteticistes no s’han beneficiat de cap baixada d’aquest impost.

Demanen el que els correspon per ser “sector essencial”. La pandèmia ha obligat a cancel·lar, en bona mesura, la nostra vida social i a romandre a casa, i això ha fet caure en picat la facturació de les empreses d’aquest sector: entre un 35 i un 40 per cent al 2020. La situació actual impedeix treballar a una bona part de les professionals de les perruqueries i centres d’estètica, la gran majoria dones.

PIMEM calcula que el 20 per cent d’aquestes treballadores no fa feina actualment. La protesta se celebrarà de forma simultània a una vuitantena de ciutats d’Espanya. I es tornaran a concentrar, coincidint amb el calendari de pagament de l’impost, fins que el Govern central atengui les seves reclamacions.

18/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris