X

El jutge processa l’exconseller Carlos Delgado pel cas Calanova

El magistrat veu indicis de prevaricació i tràfic d'influències durant el procés d'adjudicació del port de Calanova, a Palma

25/01/2021

El jutge processa l’exconseller Carlos Delgado pel cas Calanova

El jutge processa l’exconseller de Turisme, Carlos Delgado, per les presumptes irregularitats comeses durant l’adjudicació del port i l’escola de Vela de Calanova, a Palma. El magistrat considera que s’haurien comès prevaricació i tràfic d’influències. Acaba de dictar una interlocutòria en la qual també processa  Carlos Gelabert, Felipe Elvira, Joaquín Legaza, Juan Jaime Birlanga i Francisco José López Hinojosa.

Delgado, amic del cofundador de la societat adjudicatària

El jutge Íñigo Ares diu que, durant la instrucció, ha quedat acreditada l’estreta relació professional i d’amistat que hi havia entre Delgado i Gelabert, un dels fundadors de Port Olímpic, la societat que es va adjudicar l’explotació de les instal·lacions. En aquest sentit recorda que, durant la instrucció, les seves exparelles sentimentals varen donar detalls sobre la relació que mantenien ambdues parelles. A més, les dones varen declarar que els investigats parlaven sovint utilitzant els mòbils d’elles. El fet de no utilitzar els seus mòbils personals fa pensar al magistrat que Delgado i Gelabert sospitaven que estaven sent investigats. A més, des del 2015 fins a l’actualitat, tots dos són socis del mateix despatx d’advocats.

Ares també destaca que Delgado va justificar aquesta privatització dins d’una estratègia dissenyada pel Govern per aconseguir doblers per a les arques públiques. En aquest sentit, es mostra sorprès que, a la pràctica, l’únic port que estava en procés de privatització quan Delgado va deixar el càrrec era el port de Calanova, l’únic dependent de la Conselleria. A més, en aquell moment, ja estava pràcticament adjudicat a favor de la societat representada per Gelabert.

D’aquí uns dies, les parts personades al cas han per presentar els seus escrits d’acusació o demanar el sobreseïment de la causa.

25/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris