X

1.700 sol·licituds d’ajudes a restauradors de Mallorca en només un matí

Els empresaris d'hoteleria i grans superfícies donen per fet que les restriccions es perllongaran

27/01/2021

1.700 sol·licituds d’ajudes a restauradors de Mallorca en només un matí

La web on es tramiten les noves ajudes del Consell de Mallorca per als restauradors afectats per les restriccions de la pandèmia ha rebut una allau de sol·licituds: 1.700 des de l’obertura de la convocatòria, a les 00.00 hores d’avui dimecres, fins les 13.00 hores. Si els les concedeixen, els restauradors rebran 1.500 euros mensuals que poden arribar a 3.000, si l’empresari té dos o més locals, durant un màxim de tres mesos.

Restauradors i grans superfícies donen per fet que el Govern els comunicarà aquest dijous la decisió de perllongar el tancament dels seus negocis més enllà de dissabte i durant el mes de febrer mentre no millori la situació sanitària, tot i que l’Executiu encara no els ha comunicat oficialment. “Podem entendre les mesures, però continuem dient que és desproporcionat tancar un sector que no és responsable de la immensa majoria dels contagis”, critica la presidenta de PIMEM Restauració, Eugènia Cusí.

També es dona per fet que continuaran les restriccions a les grans superfícies que no venguin productes essencials. Aquesta setmana el Govern ha autoritzat aquestes grans superfícies a vendre roba d’abric, calefactors, productes de puericultura i altres bens considerats de primera necessitat.

Tot això quan el BOE ha publicat avui la prolongació dels ERTOs fins al 31 de maig. El reial decret estableix que les empreses que s’hi acullin estan obligades a una “salvaguarda de l’ocupació”. Hauran de conservar tots els llocs de feina durant 6 mesos a partir de la finalització del nou ERTO. Si decideixen fer acomiadaments abans d’aquest termini, hauran de tornar les ajudes de l’Estat pels ERTOs.

El govern central també ha aprovat la pròrroga de la prestació especial per als fixos discontinus fins al 31 de maig.

27/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris