X

Govern, sindicats i patronal estudiaran la desescalada de la fase 4

Han advertit que serà un procés més lent que en ocasions anteriors per evitar una nova onada de contagis

29/01/2021

Govern, sindicats i patronal estudiaran la desescalada de la fase 4

El Govern es reunirà la setmana que ve amb sindicats i patronals per estudiar la desescalada de la fase 4 i l’obertura del sector de la restauració.

La portaveu, Pilar Costa, ha advertit que serà un procés més lent que en ocasions anteriors per evitar una nova onada de contagis.

L’executiu ha explicat que després de cada desescalada ha arribat una nova punta de contagis. I això, han assegurat, no ens ho podem permetre a les portes de la temporada turística.

Aquest és el missatge que s’ha volgut transmetre a la Mesa de Diàleg Social d’aquest divendres, on s’asseuen l’executiu autonòmic, PIMEM, CAEB, Comissions Obreres i UGT.

La trobada ha servit per parlar de l’allargament de les mesures de restricció del Nivell 4 reforçat, cosa que suposa, entre altres coses, mantenir el sector de la restauració paralitzat a Mallorca, Eivissa i ara també Formentera, fins al 13 de febrer.

A partir d’aquest dia, si les dades sanitàries són favorables, s’iniciaria aquesta desescalada. Des de la patronal CAEB, han demanat, això sí, que totes aquestes mesures vagin acompanyades de més pressió al Govern central, per aconseguir una vacunació prioritària per a Balears i més ajudes directes. Segons el Govern des de l’executiu ja es fa feina en el pla de reobertura de negocis.

Un dispositiu que es pactarà amb els agents socials a partir de la setmana que ve.

29/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris