X

Costes preveu esbucar les casetes ubicades a primera línia de la Cala Sant Esteve

Hi ha diversos tipus d'edificis afectats, però entre ells hi ha dos antics magatzems per guardar les barques que estan catalogats

29/01/2021

Costes preveu esbucar les casetes ubicades a primera línia de la Cala Sant Esteve

A Menorca, la intenció de Demarcació de Costes d’esbucar diverses edificacions a la Cala Sant Esteve, a Es Castell, ha aixecat el crit d’alarma. Almenys dues casetes de vorera estan catalogades com a patrimoni històric.

Demarcació de Costes diu que es tracta de concessions caducades, que no poden prorrogar-se ni mantenir la concessió perquè es dediquen a activitats que podrien desenvolupar-se en un altre lloc, i que per llei, han de ser desocupades, esbucades i restituït el paisatge. Hi ha diversos tipus d’edificis afectats, però entre ells hi ha dos antics magatzems per guardar les barques que estan catalogats. El Consell ja ha emès un informe.

La notícia no ha agradat ni als habitants ni als visitants a la cala. Entre els afectats hi ha diverses situacions des d’una casa on viuen tot l’any o altres que tenen afectada només una part. El que tenen en comú és que tots han rebut l’avís que en dos anys les han de desocupar, ells mateixos han de fer front a l’esbucament i a la restitució del paisatge. Tots ells esperen resposta a les seves al·legacions.

29/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris