X

Primera setmana de febrer a 20 graus

Iniciam un altre episodi de temps poc hivernal, amb un ascens molt pronunciat de la temperatura

01/02/2021

Primera setmana de febrer a 20 graus

Vista des Colomer. /José Martín.


Entra aquí al web del El Temps

Aquests cap de setmana passat el vent de component oest ha tornat a ser molt destacable. S’han registrat ratxes màximes de més de 100 km/h a l’estació de la Serra d’Alfàbia i de 80 km/h a Eivissa. A Menorca va superar els 70 km/h. Les ones a les boies de Maó i Sa Dragonera registraven alçades màximes de més de 4 metres.

I avui encetam febrer igual, amb una ventada forta, i molt mala mar. De fet fins el vespre esperam cops màxims de vent superiors als 90 km/h, que és el que ja passa des de la matinada i a primera hora. El vent de ponent ja ha marcat ratxes màximes de 116 km/h a l’estació de l’Aemet d’Alfàbia, i 120 km/h a l’estació del Cap de Formentor de la xarxa Balearsmeteo. Aquests són punts «habituals» que registren vent intens però avui a llocs plans el vent també bufa fort i ho farà fins avui vespre, a Inca o a Selva ja ha superat els 90 km/h.

L’avís groc per vent intens estarà activat a Mallorca i a Menorca fins avui vespre.

Aquesta situació de vent fort i temporal començarà a encalmar a partir de demà matí. Demà iniciam un altre episodi de temps poc hivernal, amb un ascens molt pronunciat de la temperatura que durarà fins el cap de setmana.

Arriba una altra massa d’aire càlid a l’entorn de la península Ibèrica la Mediterrània occidental. Els termòmetres, a partir de demà, tendran fàcil superar els 20 ºC i en molts casos arribaran a superar els 23 o 24 ºC i ja potser podem assolir qualque altre rècord de temperatura màxima.

La setmana, pel que fa a l’estat del cel, estarà dominada, fins dijous, pel pas de cues de fronts que a estones deixaran el cel enterbolit, sense precipitacions.

A partir de divendres, girarà el vent a component sud i arribarà pols en suspensió i qualque ruixat dissabte, que caurà acompanyat de terra-roja. Diumenge començaran a davallar clarament les temperatures.

01/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris