X

Els productors de sobrassada demanen quedar fora de l’etiquetatge Nutri-Score

El govern espanyol no obligarà a etiquetar amb aquest sistema l'oli d'oliva

15/02/2021

Els productors de sobrassada demanen quedar fora de l’etiquetatge Nutri-Score

El Nutri-Score és un codi de lletres i colors que indica, de manera resumida, com de saludable és un producte. Es basa en la quantitat de greixos, sucres i sal. Però simplifica tant que, per exemple, una pizza congelada pot tenir la mateixa qualificació o millor que l’oli d’oliva, un aliment molt saludable, segons els nutricionistes.

“Afortunadament”, comenta el president de la DO Oli de Mallorca, Joan Mayol, “el govern d’Espanya ja ha formalitzat la sol·licitud d’excloure l’oli d’oliva de Nutri-Score”. Això, amb vista al dia en què sigui obligatori. De moment, encara no ho és.

Ara, la polèmica està servida. Què ha de dur etiqueta de Nutri-Score i què no? Per exemple, a la sobrassada, per composició, li tocaria la pitjor classificació, una E. La gerent de Ramaders Agrupats, Margalida Obrador, defensa que “a Mallorca, la sobrassada ha estat la base de la dieta des de fa molts d’anys”. Per això, veient l’acord a què s’ha arribat amb l’oli, demanen que les institucions tenguin la mateixa consideració, tant amb la sobrassada com amb tots els altres productes protegits (amb Denominació d’Origen i Indicació Geogràfica Protegida).

Sigui com sigui, els nutricionistes recomanen que l’alimentació es basi en productes frescs i llegums, els que no duen Nutri-Score.

Per ara Nutri-Score és voluntari a Europa. La Comissió Europea fa feina per presentar una nova proposta d’etiquetatge a finals del 2022.

15/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris