X

Medalla d’Or per als treballadors sanitaris i 12 premis Ramon Llull a col·lectius essencials

Segons el Govern, els professionals de la sanitat pública i privada són el millor símbol de l'esforç del conjunt de la societat i encarnen els seus millors valors

15/02/2021

Medalla d’Or per als treballadors sanitaris i 12 premis Ramon Llull a col·lectius essencials

El Govern ha decidit concedir la Medalla d’Or de la Comunitat a tots els treballadors sanitaris per l’esforç que han fet per combatre la pandèmia. Segons l’Executiu, els professionals de la sanitat pública i privada són el millor símbol de l’esforç del conjunt de la societat i encarnen els seus millors valors. “La seva dedicació ha estat absoluta i la implicació del personal que conforma el sistema públic i privat de salut ha estat impecable. Gràcies a la suma de tots aquests esforços s’han minimitzat les conseqüències de l’expansió del virus”, destaca el Govern en una nota de premsa.

A més, s’entregaran 12 premis Ramon Llull a treballadors i serveis que també han tingut un paper destacat en la crisi sanitària i econòmica derivada del coronavirus. Fins i tot es concedirà un Ramon Llull al conjunt de la ciutadania pel seu esforç.  L’edició d’enguany és “un homenatge a l’esforç col·lectiu per fer front i superar una crisi sanitària, social i econòmica extraordinària i sense precedents”.

El premi Ramon Llull es concedeix, per tant, als col·lectius següents:

1. La comunitat educativa i universitària, pel paper fonamental d’aquest col·lectiu a l’hora de mantenir l’educació en moments de tanta dificultat.

2. Persones treballadores i usuàries de residències: persones usuàries, com un dels col·lectius més afectats per la pandèmia, així com per als milers de professionals que han fet una tasca d’absoluta dedicació per la cura de les nostres persones grans.

3. Treballadors de serveis essencials, com és el cas dels milers de persones que treballen en caixes de supermercats, com a exemple més paradigmàtic dels diferents col·lectius essencials que han estat presents durant els moments més durs de la pandèmia.

4. Empreses de serveis essencials, com per exemple el transport de mercaderies, tractament de residus o botigues obertes, que també han demostrat ser un servei molt necessari des de l’inici de la crisi sanitària.

5. Els cossos i forces de seguretat, així com els treballadors de la seguretat en el sector privat, que també s’han vist obligats a fer un esforç suplementari en aquests moments.

6. Sector primari en el seu conjunt, per tot l’esforç que va fer en els primers mesos de la covid-19 per poder mantenir el subministrament essencial per als ciutadans i ciutadanes de les Illes.

7. Els treballadors i treballadores dels serveis socials, que han fet una feina de màxima dedicació i un esforç extraordinari per donar servei i que, a causa de la situació econòmica, han hagut de treballar per garantir les necessitats més bàsiques d’aquells que així ho han requerit.

8. El voluntariat de ciutadans i ciutadanes que han demostrat ser un exemple de solidaritat que ha contribuït a cohesionar la nostra societat en temps de més dificultats.

9. El sector cultural, pels esforços que han fet de manteniment de l’activitat i la reconversió necessària per adaptar-se a la nova realitat.

10. Els gestors administratius, que han gestionat ajudes, ERTO, i han fet altres gestions, els quals han vist incrementat notablement el seu volum de feina, tant públics (col·legis professionals) com privats (per exemple, gestories).

11. La indústria, que s’ha reconvertit per adaptar-se a les especificitats de la nova situació.

12. La ciutadania en general, per l’esforç mantingut aquest any, un esforç que ha de seguir mantenint per superar aquesta situació generada per la covid-19.

15/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris