X

Salut ja ha administrat 200 dosis d’Astrazeneca a grans dependents i cuidadors menors de 55 anys

19.862 persones ja estan immunitzades. Per a la segona fase, la Comissió de Salut Pública vol que la vacunació es faci per edats i no per col·lectius

17/02/2021

Salut ja ha administrat 200 dosis d’Astrazeneca a grans dependents i cuidadors menors de 55 anys

Salut ja ha administrat devers 200 dosis de la vacuna d’Astrazeneca a grans dependents i als seus cuidadors menors de 55 anys. També a aquells professionals que fan feina dins els hospitals o centres de salut, però que no tenen contacte amb els malalts, com ara el personal de cuina, manteniment o informàtica. Aquesta setmana s’ha començat, a més, a donar ja cita a altres professionals sanitaris i sociosanitaris com ara fisioterapeutes, farmacèutics, odontòlegs i funcionaris de presó. En total a les Illes s’han administrat ja 48.233 dosis de l’antídot de les quals 19.862 persones han completat el procés de vacuna.

Mentrestant, la Comissió de Salut Pública estudia ara quins grups seran els pròxims a rebre el vaccí de Pfizer i Moderna, i proposa que el criteri sigui per franja d’edat. Estableix així tres grups prioritaris, els majors de 80 anys no institucionalitzats, un altre d’entre 70 i 79 anys i un tercer d’entre de 56 a 69. Una proposta que avui horabaixa haurà d’aprovar el Consell Interterritorial de Salut.

Avui també hem sabut que Biontech i Pfizer han acordat amb la Comissió Europea el subministrament de 200 milions de dosis addicionals de l’antivirus que s’hauran d’entregar enguany, amb opció de demanar-ne 100 milions més. Mentrestant la farmacèutica Janssen ja ha sol·licitat a l’Agència Europea del Medicament que autoritzi també la seva vacuna contra la covid-19.

17/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris