X

La desescalada deixa enlaire els ajuts de 1.500 promesos als comerços més afectats per la pandèmia

PIME Menorca reclama que es continuïn pagant

26/02/2021

La desescalada deixa enlaire els ajuts de 1.500 promesos als comerços més afectats per la pandèmia

PIME Menorca reclama que es continuïn pagant els 1.500 euros als negocis afectats per restriccions. Un cop presentades les noves restriccions a aplicar a partir de dimarts en virtut de l’entrada de Menorca al nou Nivell 2, el gran dubte és si es mantindran les ajudes de 1.500 € al mes que el Consell Insular ha començat a pagar aquesta setmana a negocis afectats per les restriccions. Es preveia que es poguessin abonar fins a tres mensualitats, 4.500 euros en total per establiment. A la primera convocatòria s’han presentat més de 600 peticions. Però són ajuts vinculats a la vigència del Nivell 4 i, per tant, tècnicament, a partir de dimarts no es podrien mantenir.

Davant d’aquesta situació la presidenta del Consell, Susana Mora, ha detallat que, abans d’anunciar la modificació de les restriccions s’ha reunit amb els agents socials. Els ha plantejat si consideren necessari modificar les bases d’aquesta convocatòria per a continuar pagant els 1.500 euros; o bé, els doblers que estava previst destinar-hi, i no s’han emprat, s’afegeixen a la partida de més d’un milió d’euros que té la conselleria d’Economia per ajudar al teixit econòmic de l’illa.

Pel que fa a la resposta dels agents socials, els responsables de CCOO volen conèixer amb més detall quina és la proposta del Consell. Per la seva banda, les patronals veuen imprescindible que, com a mínim, es mantinguin els ajuts dels 1.500 euros durant tres mesos. Consideren que les mesures de rebaixa de les restriccions són insuficients tenint en compte que a Menorca només hi ha catorze casos actius de Coronavirus i n’acumula cinc per cada 100.000 habitants en la darrera setmana.

26/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris