X

Cap de setmana de niguls i terra roja

Aquesta setmana el comportament atmosfèric és típic de primavera, amb canvis constants de situació

09/04/2021

Cap de setmana de niguls i terra roja

Posta de sol al Favàritx. /DAVID ARQUIMBAU SINTES

Canvi de temps per començar el cap de setmana

Aquesta setmana el comportament atmosfèric és típic de primavera, amb canvis constants de situació que es reflecteixen en descens i ascens de temperatura i canvis de l’estat del cel
A punt d’encetar el cap de setmana avui iniciam una situació diferent. Passam de l’entrada freda de dimecres a una entrada càlida amb pols en suspensió damunt la Mediterrània occidental.

Avui

Hem començat el dia amb el cel cobert i en general estarà tapat bona part de la jornada. A partir del capvespre es pot aclarir una mica i veure un poc el sol. La pluja ha començat a caure a Eivissa i a Formentera a les 7.00 del matí, pluja dèbil, acompanyada de terra roja. Quantitat poc significativa , entre 2 i 3 mm. La pluja progressa a poc a poc cap a Mallorca i Menorca, caurà poca quantitat d’aigua que arribarà arreu amb terra roja. La temperatura màxima, entre els 15 i 18 ºC. El vent bufarà moderat de l’est i a la mar la situació estarà dominada per àrees de maror i redols de forta maror.

Demà

Demà la pols en suspensió continuarà caracteritzant el temps a l’arxipèlag. El cel estarà tapat i tendrem precipitacions febles des del matí a les Pitiüses que avançaran cap a Mallorca i Menorca i afectaran l’arxipèlag fins a darrera hora del capvespre. Ambient gris i suau, la temperatura a migdia se situarà entre els 15 i 17 ºC, anit la mínima no davallarà, entre 8 i 11ºC.
El vent serà fluix, de direcció variable. A la mar redols de marejol i qualque sector de maror a l’est i nord de l’arxipèlag.

Diumenge

S’aclarirà el cel diumenge, amb ambient més variable. Cel clar i estones de niguls que augmentaran el vespre. El vespre de diumenge i matinada de dilluns arribaran precipitacions al nord de l’arxipèlag. La temperatura de diumenge serà una mica més alta, les màximes pujaran, sobretot al nord de Mallorca, on es registraran màximes de poc més de 20 ºC.

Setmana que ve

La setmana que ve començarà amb un altre canvi de temps, arriba una massa d’aire fred i davallarà el termòmetre, vent de nord i possibiliat de plogudes.

09/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris