X

Les sol·licituds d’ajudes per instal·lar plaques solars es multipliquen per quatre

La cooperativa Som Energia ha instal·lat gairebé un centenar de cobertes fotovoltaiques en habitatges de les illes el darrer any

11/04/2021

Les sol·licituds d’ajudes per instal·lar plaques solars es multipliquen per quatre

Una de les darreres instal·lacions de la cooperativa Embat Solar Mallorca

El Govern ha adjudicat més de 1.800 peticions per un valor d’1 milió i mig d’euros en el primer tram de la convocatòria d’enguany. El 2019 van ser poc més de 800. El termini per a sol·licitar les subvencions per a instal·lacions d’autoconsum energètic estarà obert encara 3 mesos més i s’adrecen a particulars, entitats sense ànim de lucre, petites i mitjanes empreses i associacions empresarials. A més, per segon any consecutiu també estan obertes a les comunitats de veïns, una opció que el director general d’Energia, Pep Malagrava destaca com la millor per la implantació de l’energia verda a les ciutats. Un altre tipus d’instal·lacions que es poden subvencionar són les microeòliques, menys conegudes a les illes.

Un augment de l’interès per les energies renovables que també ha notat la cooperativa Som Energia, que en el darrer any ha instal·lat gairebé un centenar de cobertes fotovoltaiques en habitatges de les illes. Aquests projectes s’han fet a través d’una compra col·lectiva dels socis i l’adjudicació de la instal·lació per concurs a una empresa especialitzada. Una modalitat que permet abaratir costos i posar a disposició de més persones aquesta opció per generar energia verda per a l’autoconsum, com ha explicat a IB3 ràdio Alexandre Duran, membre de Som Energia Mallorca.

La cooperativa proposa al Govern canviar el sistema de subvencions, amb quantitats menors però repartides entre més persones, perquè aquestes instal·lacions s’amortitzen ara en 6 o 7 anys, la meitat que quan es van començar a promocionar. Ara mateix la cooperativa té oberta la inscripció per a una compra col·lectiva a Menorca, que serà la segona edició, i també estudia les opcions per Eivissa.


 IB3´àudios Escolta la notícia completa a l’informatiu cap de setmana d’Ib3 ràdio.

11/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris