X

En Figuera de Cort s’atura

Li fan una reparació preventiva per evitar avaries greus en el futur

13/04/2021

En Figuera de Cort s’atura

El rellotge més popular de Palma, en Figuera de Cort s’atura. Li fan una reparació preventiva per evitar avaries greus en el futur. Una família de rellotgers de Felanitx, els Julià, són els encarregats de la posada a punt, que costarà 7.500 euros i també en faran el manteniment a partir d’ara.

Ni instruccions i ni plànols per desmuntar, netejar i reparar el cor d’en Figuera. Només l’ofici dels Julià, rellotgers felanitxers amb 70 anys d’experiència. Agafen el relleu de Pere Caminals, que va ser rellotger de Cort prop de 15 anys. Abans, n’era Fernando Fernández, el rellotger del Coll d’en Rabassa que ressuscità en Figuera l’any 1964, quan els responsables municipals el donaven per irreparable. Aquella va ser la darrera gran intervenció fins ara.
Els Julià hauran de menester fins a final de mes per restaurar les peces i tornar a muntar en Figuera. Després se n’encarregaran del manteniment i un pic per setmana el repassaran.
Durant segles, a més del pas de les hores, la campana del rellotge ha marcat el ritme de la vida de ciutat amb el toc del Via Fora per alertar d’un denou, el toc del Pronunciament per anunciar un nou govern o el toc de queda vigent fins a l’any 1865.

Ara en Figuera emmudeix, aviat, però les busques tornaran a recórrer l’esfera i marcar el pas del temps per als palmesans.

13/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris