X

Jordi Mora, president de la PIMEM: “El certificat Covid arriba amb un mes de retard a Balears”

El certificat serà gratuït per a tots els europeus i recollirà informació sobre si la persona està vacunada, immunitzada o disposa d'un test negatiu recent

18/04/2021

Jordi Mora, president de la PIMEM: “El certificat Covid arriba amb un mes de retard a Balears”

El president de Pimem, Jordi Mora

La Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (Pimem) considera que el certificat COVID-19 que Brussel·les ha anunciat per a juny “arriba un mes tard” a Balears, que necessitaria que el període de proves fos al maig i ja estigués completament operatiu des de principis de juny.

Així ho ha expressat el president de Pimem, Jordi Mora, arran de l’anunci, aquesta setmana en el Parlament europeu, del llançament del certificat per a turistes immunitzats de coronavirus al llarg de juny.

En concret, Europa contempla que el sistema comenci amb projectes pilot a inicis de juny i que estigui “totalment operatiu” a la fi del mes, després de la seva tramitació legal i desenvolupament tècnic contrarellotge d’aquí a llavors.

L’objectiu és comptar amb un certificat digital (en versió en línia i en paper) que sigui gratuït per a tots els europeus i que reculli la informació mèdica rellevant respecte al coronavirus, això és, si el titular del document està vacunat (quan i amb quin sèrum), si està immunitzat per haver superat la malaltia o si disposa d’un test negatiu recent.

Amb això, els Estats membre podran adaptar la situació mèdica de cada viatger les restriccions lligades a la pandèmia, per exemple eximint de l’obligació de presentar una PCR negativa o de seguir una quarantena si s’acredita estar immunitzat.

Pimem ha recordat que els sectors turístics de Mallorca estan treballant a arrencar la temporada ja al juny. “Serà una temporada que anirà de menys a més, on tot apunta al fet que el millor mes serà el de setembre”, ha indicat Mora. En aquest sentit, el president de la patronal ha reafirmat la voluntat de ser “un destí segur i no massificat”.

Pimem ha assegurat que el certificat “és i serà benvingut”, com “tot el que pugui transmetre seguretat i facilitar desplaçaments i mobilitat dels europeus”. La patronal ha valorat que ajudarà evitar “col·lapsar aeroports i centres mèdics tant en destinació com en origen”.

18/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris