X

Joan Mir aconsegueix el primer podi de la temporada

El pilot mallorquí ha quedat tercer al Gran Premi de Portugal

18/04/2021

Joan Mir aconsegueix el primer podi de la temporada

La tercera ha estat la bona per a Joan Mir aquesta temporada. Primer podi del 2021 per al pilot mallorquí que s’ha produït al Gran Premi de Portugal. El campió esvaeix els dubtes. S’ha mostrat competitiu i ha creuat la meta en tercera posició en una cursa que ha guanyat Fabio Quartararo i que ha suposat la reaparició al Mundial de Marc Màrquez.

El parell de tràngols inicials de la temporada no havien estat memorables, però a Portimao, Joan Mir ha tornat a escena, recordant qui defensa la corona. L’enèsima operació remuntada ha començat a apagar-se als semàfors. De la novena posició a la tercera de manera frenètica als primers metres. El 36 ha firmat avançaments al límit i ha marcat territori amb víctimes de renom com el retornat Marquez. Ubicat al top 5, Mir ha navegat per l’Algarve, a un traçat que és una muntanya russa i no és benèvol amb les errades. Ho poden dir Rins i Zarco. El podi era factible, amb Quartaro disparat al seu segon triomf consecutiu, però llavors el pneumàtic davanter ha generat incertesa. El botí obtingut és el vuitè podi de la seva trajectòria a MotoGP, suat fins al darrer metre amb Morbidelli i Bañaia. Màrquez ha reaparegut amb la setena posició i promet duels interessants en el futur. Ara Mir és cinquè a la general, a 23 punts del líder Quartararo.

A Moto 2, Augusto Fernández també ha fet la seva millor cursa del 2021, ha quedat cinquè i ha tingut un ritme durant tot el Gran Premi que li ha permès lluitar per les primeres posicions des de l’inici. Un grup de 7 pilots se n’ha distanciat i el 37 ha resistit. Als darrers revolts, tot i no tenir bones sensacions amb la moto, ha superat Bezzequi i Vierge. Miquel Pons, per la seva banda, ha complit l’objectiu de veure la bandera a quadres en el seu bateig al Mundial. Dinovena posició del campaneter, que ara se concentrarà en el mundial de Moto E que comença a Jerez d’aquí a dues setmanes.

El representant illenc que ha viscut el dia més complicat a Portimao ha estat sens dubte Izan Guevara a Moto 3. La cursa del pilot de Gas Gas s’ha vist sacsejada a la volta 8. Lluitava per la dotzena posició amb Kaito Toba quan el japonès ha caigut. Guevara ha estat el dany col·lateral de l’acció i també ha besat l’asfalt. El palmesà ha pogut reprendre la marxa, ja sense cap opció de puntuar i ha creuat la meta en la posició 24. La frustració dona pas ara a la il·lusió per al següent Gran Premi.

 

18/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris