X

Setmana de dies lletjos

En un mes s'han registrat tres gelades a la Serra de Tramuntana, la darrrea aquesta nit  amb -0,8 ºC a Son Torrella

19/04/2021

Setmana de dies lletjos

Aina i Josep, Llucmajor.

Hem encentat la setmana amb temperatures baixes, de fet, de moment, les temperatures màximes de 2021 encara són les que es registraren a final del mes de gener.

Aquest dilluns hem començat el dia amb gelada a la Serra de Tramuntana, -0,8 ºC a Son Torrella, la tercera d’aquest mes.

La temperatura mínima ha estat per davall dels 5 ºC a molts punts de Mallorca, nit freda però amb tendència, aquesta setmana, que es vagi suavitzant. A la resta de l’arxipèlag la matinada ha estat més suau, entorn de 10 a 13 ºC de temperatura mínima

Aquest dilluns el cel s’ha d’anar tapant a poc a poc, niguls que arriben des de ponent i que el capvespre ens deixaran un ambient més gris. De moment, sense precipitacions. El vent bufarà de llebeig, sud-oest, poc intens, a la mar, àrees de maror a les àrees exposades al sud i arrissada a recer. La temperatura remuntarà lleugerament. A migdia les màximes se situaran entorn de 18ºC a Menorca, entre els 18 i 21 ºC a Mallorca i les Pitiüses.

Dimarts els protagonistes del temps seran els niguls, estarà bastant tapat durant tot el dia i pot fer qualque brusca local i feble. Encara tendrem vent de component sud. La temperatura màxima serà molt semblant a la d’avui però la d’anit pujarà, sobretot a Mallorca que és on avui han estat més baixes.

Dimecres la situació meteorològica estarà dominada pel cel tapat i precipitacions febles. Un dia lleig, amb vent de l’est i temperatura una mica baixa.

Dijous 22 el temps serà similar, encara amb presència de niguls, cel gris i ruixats que en general seran un poc més destacables que dimecres. Temperatura estable i vent fluix de component est.

Divendres tendrem un dia de cel variable, i amb possibilitat de qualque ruixat esporàdic i feble. Hi haurà una recuperació de la temperatura màxima.

Durant el cap de setmana la temperatura s’enfilarà una mica, registrarem les màximes de la setmana amb molta variabilitat al cel i possibilitat de ruixades el capvespre de diumenge.

19/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris