X

13 comerços emblemàtics a Inca

El Govern ha creat un catàleg per identificar els establiments i comerços més representatius i tradicionals

22/04/2021

13 comerços emblemàtics a Inca

El Projecte “Emblemàtics” impulsat i coordinat per la Direcció General de Comerç cerca donar visibilitat als comerços i negocis de tota la vida que hi ha a les Balears. L’objectiu és elaborar un catàleg digital per donar-los a conèixer. La ciutat d’Inca, a Mallorca, per exemple, n’ha inclòs 13, que s’han elegit per tres categories, amb una història de més de 75 anys, que despatxen productes arrelats al territori, o que s’ubiquen a un edifici catalogat.
Uns d’ells és l’esparteria d’en Toni Blancos. Un referent en productes de llata, sabates d’espart i estris de feines del camp, com senalles. Negocis, com aquest, en queden ben pocs.
La carnisseria de Cas Sereno, especialitzada en l’elaboració de sobrassada, va aixecar la barrera fa 40 anys. El producte de qualitat i fet a l’estil tradicional són el seu distintiu i tenen la sort que les noves generacions s’han implicat en el negoci.
I un altre establiment que, a més, s’inclou a totes les tres categories, és la merceria de la Florida, que va obrir l’any 1949. En els seus prestatges hi ha productes gairebé impossibles de trobar actualment en el mercat.

22/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris