X

ERC proposa governar en minoria a Catalunya

Junts per Catalunya no dona per trencades les negociacions, però li cedirà els vots que necessita si arriben un acord amb la CUP i els Comuns

08/05/2021

ERC proposa governar en minoria a Catalunya

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dissabte que iniciaran la legislatura “amb un Govern en solitari” davant la impossibilitat d’avançar “cap a un acord definitiu”.

No obstant això, Aragonès ha obert la porta a “continuar negociant” i continuar parlant per a aconseguir un acord “evitant la pressió d’una repetició electoral”.

Entre les reaccions a l’anunci d’Esquerra, hi ha la de Junts per Catalunya, que no dona per trencades les negociacions. Això no obstant, Jordi Sànchez s’ha mostrat disposat a cedir els 4 vots que necessita Aragonès, però només si arriben a un acord amb la CUP i els Comuns.

En Comú Podem s’ha oferit a entrar al govern. I el PSC li ha demanat que faci una passa al costat per deixar pas a una majoria progressista. “Senyor Aragonès, un nou fracàs. Senyor Aragonès, faci’s a un costat. Senyor Aragonès, accepti la realitat i deixi que hi hagi a Catalunya un Govern de servidors públics d’esquerres”, ha exclamat Illa.

08/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris