X

Les Comunitats Autònomes, a punt pel final de l’Estat d’Alarma

Les mesures varien en funció de la comunitat

08/05/2021

Les Comunitats Autònomes, a punt pel final de l’Estat d’Alarma

Les comunitats autònomes ja tenen a punt les mesures sanitàries que aplicaran a partir de la mitjanit. Que varien, i molt, segons de quina comunitat parlem.

Les comunitats autònomes governades per socialistes han optat per obrir la mà i aixecar certes restriccions, si bé no totes han actuat igual. La Comunitat Valenciana manté el toc de queda, però ara començarà a la mitjanit. Però el president Ximo Puig ha anunciat mesures oberturistes.

A Castella-la Manxa, s’elimina el toc de queda i l’hostaleria podrà obrir fins a la 1 de la matinada, i es poden reunir amb grups de 10 persones tant a interiors com exteriors. Emiliano García-Page s’ha mostrat crític amb la supressió de l’estat d’alarma i ha dit que la població haurà de mantenir un “estat de prudència”.

Mentrestant a les Canàries, ben igual que a les Balears, es manté el toc de queda i les limitacions a les reunions. Això sí, allà encara estan pendents que el seu Tribunal Superior de Justícia avali les mesures.
A l’altra banda de l’arc trobam Andalusia, governada pel Partit Popular: Ja no tendran limitació nocturna de moviments. A Sevilla, els restauradors es preparen per al nou horari permès a partir de demà al sector: podran tenir obert fins a mitjanit. A més, l’oci nocturn tornarà a obrir les portes, en aquest cas, fins a les dues de la matinada. A Castella-Lleó, no hi haurà ni toc de queda, ni tancament perimetral, ni límit de persones a reunions, i l’hostaleria pot obrir fins a mitjanit. En tot cas, a tot l’Estat, des de Galícia fins a Catalunya, els restauradors ja s’han preparat en les darreres hores per fer la següent passa, amb més o manco restriccions, cap a la normalitat.

08/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris