X

El TSJIB permet que continuï l’expropiació temporal de dos habitatges buits d’un gran tenidor

El jutge considera que el Govern actua emparat per la Constitució i la carta de drets fonamentals de la Unió Europea

10/05/2021

El TSJIB permet que continuï l’expropiació temporal de dos habitatges buits d’un gran tenidor

Imatge d'arxiu. /EFE

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha rebutjat suspendre de forma cautelar l’expropiació de dos habitatges que un gran tenidor de les Illes tenia buits a Llucmajor (Mallorca) i Santa Eulàlia des Riu (Eivissa). L’empresa afectada, Global Pantelaria S.A, va recórrer el procés, però el jutge considera que el Govern actua emparat per la Constitució i la carta de drets fonamentals de la Unió Europea. Aquests immobles es destinaran ara a lloguer social.

L’empresa Global Pantelaria S.A va presentar un recurs contra la consellera de Mobilitat i Habitatge per evitar l’expropiació temporal dels seus pisos, al·legant que la seva cessió comporta una situació irreversible, ja que seran llogats a tercers. A més, defensa que l’administració pot realitzar obres de reforma sense el seu consentiment. El Tribunal Superior, però, desmunta tots els arguments de l’empresa, ja que considera que no es produeix un perjudici irreparable i que el Govern actua emparat per la Constitució i la carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea.

Ara, l’empresa pot interposar un recurs de reposició davant la Sala en un termini de 5 dies.

El conseller d’Habitatge, Josep Marí, valora positivament aquesta interlocutòria perquè avala que el procediment s’està fent conforme a la llei, diu, però recorda que el seu departament ha rebut al·legacions dels grans tenidors als quals se’ls ha notificat l’expropiació temporal que encara s’han de resoldre. Per això, no descarta que hi hagi canvis en el procés.

10/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris